Εγκαίνια της σειράς ΜΥΘΟΣ στη Gallery 8

Το 2019 ο Ιάσων Θεοφανίδης και η Βαρβάρα Ρόζα ξεκινάνε μια συνεργασία. Μοιράζονται το όραμα για την προώθηση Ελλήνων καλλιτεχνών, και μαζί δημιουργούν ευκαιρίες για να κερδίσουν την αναγνώριση που τους αξίζει, ενώ παράλληλα συστήνουν καλλιτέχνες από το εξωτερικό στο ελληνικό κοινό. Με τον Βρετανό Ιάσωνα να έχει ως έδρα την Αθήνα και την Ελληνίδα Βαρβάρα να έχει ως έδρα το Λονδίνο, μετατρέπουν αυτό το όραμα σε πραγματικότητα, καθώς  συνδυάζουν τα δίκτυά τους για να διασφαλίσουν ότι οι υπηρεσίες τους στον τομέα της τέχνης, της επιμέλειας και του μάρκετινγκ σε όλη την Ευρώπη είναι οι υψηλές και ακέραιες. 

Καθώς τόσο ο Ιάσων όσο και η Βαρβάρα ειδικεύονται στη σύγχρονη τέχνη, μαζί ανακαλύπτουν ταλαντούχους εικαστικούς. Αφοσιωμένοι στο να κάνουν αυτή την τέχνη παγκοσμίως προσβάσιμη, έχουν δημιουργήσει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική προσεκτικών βημάτων δίνοντας αξία στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Πάντα με πίστη στην προσωπική επαφή και την ομαδική δουλειά, στέκονται δίπλα στους καλλιτέχνες τους και όχι απέναντί ​​τους, συνομιλώντας και ακούγοντας τις ανάγκες τους, δίνοντάς τους χώρο να εξελιχθούν.

Το πρώτο εγχείρημα στο εξωτερικό ήταν η παρουσίαση της σειράς Mythos - του εικαστικού Μανώλη Αναστασάκου - στην Gallery8, στην οδό Duke του Λονδίνου. Η ατομική έκθεση είχε διάρκεια από την 1η έως τις 21 Οκτωβρίου, ενώ τα εγκαίνια (invitation-only) πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου. Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια. Τα 15 έργα από τη σειρά «Mythos» του Αναστασάκου εκτέθηκαν  για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα σε σχέση με την σειρά Μύθος αλλά και να περιήγηθείτε εικονικά στην έκθεση όπως είχε στηθεί και παρουσιαστεί στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2020 (ένα χρόνο πριν το ταξίδι τους στην Αγγλία), στη The Blender Gallery.