Γιάννης Βαλυράκης

Θυμίζοντας έντονα το εικαστικό φωτογραφικό ψυχογράφημα του Ingmar Bergman, η ζωγραφική του Γιάννη Βαλυράκη αποτυπώνει πλευρές της ιστορίας απο τη δική του μοναδική ματιά, παρουσιάζοντας συνθέσεις και μορφές, πρόσωπα και εκφράσεις με δυναμισμό και εκρηκτικότητα που αγγίζουν βαθιά τον θεατή.

Ο ζωγράφος, φαίνεται να έχει ξεκάθαρες επιρροές από την παλιά τέχνη της κινηματογραφικής αφίσας και από την τέχνη της μεταξοτυπίας. Παντρεύει την παλιά αυτή τέχνη με το δικό του ξεχωριστό στύλ και την αναδεικνύει με τη χρήση νέων εικαστικών μέσων και τεχνικών. Στα έργα του. εντοπίζονται επιρροές από καλλιτεχνικά ρεύματα όπως είναι η Pop Art, η Αrt Νouveau, η Street Art. Θα μπορούσε κανείς να πει πως η τόσο ξεχωριστή τεχνική του, σε συνδυασμό με αυτή την ιδιαίτερη αισθητική που ακροβατεί μεταξύ του παλιού και του σύγχρονου, είναι τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Έχει εργαστεί στην Αγγλία, όπου διατηρούσε προσωπικό στούντιο ως ελεύθερος επαγγελματίας και έχει συνεργαστεί με τα Backlit Studios, τη Surface Gallery στο Nottingham καθώς και με ελληνικές γκαλερι έργων τέχνης.


Share this post

Επόμενο

Αλλες Καταχωρησεις

Μελίνα Ξενάκη

Ταξιάρχης Μερμίρης

Θόδωρος Μπρουσκομάτης

Δημήτρης Δάλλας