Αλέξης Αυλάμης

Ο Αλέξης Αυλάμης σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από το 1997 έως το 2002 με καθηγήτρια τη Ρ. Παπασπύρου. To 2004 έγινεδεκτόςαπό το "Rhode Island School of Design" τωνΗΠΑ, για"MFA Furniture Design". Έχει συμμετάσχει σε «artist residencies» σε Αμερική, Κίνα και Φινλανδία. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Δανία, Αμερική, και στο μουσείο «Henan ArtCenter» Zhenzou της Κίνας.

Ο Αυλάμης ξεκινά από μία εστία στην επιφάνεια και καθώς προσθέτει, επικαλύπτει, συγκεντρώνει και κατασκευάζει στοιχεία το έργο αναπτύσσεται και ωριμάζει όπως ένας βιολογικός οργανισμός. Συνθέτει φυσικές, τεχνητές και φανταστικές μορφές, κατασκευάζοντας ονειρικές μηχανές, ουτοπικά περιβάλλοντα και πολυσχιδή τοπία. Κατά τη διαδικασία αυτή φαντάζεται τον εαυτό του να εξερευνά τη μορφολογία και τη φυσιογνωμία αυτών των τόπων.

Ο Αυλάμης επηρεάζεται από τον Σουρεαλιστικό Αυτοματισμό. Μέσω της διαίσθησης, κατασκευάζει οργανικά «τοπία του νου» με στόχο μια κοσμική ενότητα, όπου τα υπάρχοντα και τα κατασκευασμένα εικαστικά ενώνονται.

Ο κύκλος είναι ένα επαναλαμβανόμενο σχήμα στα έργα του, που εκδηλώνεται ως ένα άπειρο ποσό, το πιο τέλειο από τις δημιουργικές μορφές, που περιέχει το σύνολο της φύσης.

Έχει συμμετέχει σε εκθέσεις στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική. 


Share this post

Επόμενο

Αλλες Καταχωρησεις

Κωνσταντίνος Πάτσιος

Αλέξανδρος Μαγκανιώτης

Δημήτρης Μεράντζας

Δημήτρης Ντόκος